Sezon bereketli başladı: Palamut yerini hamsiye bıraktı
Balık Sezonunda Palamut Talebi Artıyor
Denizlerdeki av sezonunun başlamasıyla birlikte, palamut balığının en çok tercih edilen türlerden biri olduğu görülüyor. Trabzon Balıkçılar Hali’nde, balıkçılar kar suyuyla lezzetlendirilen hamsinin kilosunu 200 liradan satarken, 1 kiloyu aşan palamutlar 175 liraya, istavrit ve mezgit 150 liraya, çupra 300 liraya, somon 250 liraya, levrek ise 300 liraya alıcı buluyor. Balık alıcıları ise genellikle hamsi, istavrit ve mezgit gibi balıkları tercih ediyor.
‘Hamsinin Arasına İstavrit Karışıyor’
Balıkçı Mustafa Karslı, hamsinin boyut olarak büyüdüğünü belirterek, “Sezon oldukça bereketli başladı. Ancak şimdi sezonun sonlarına yaklaşıyoruz. Bu dönemde palamutun yoğunluğu yerini yerli hamsiye bıraktı. Vatandaşlar, boyutundan oldukça memnun. Taze ve yerli olan hamsinin fiyatı biraz yüksek olsa da tercih ediliyor. Hamsi, istavrit ve mezgit gibi balıklar daha çok rağbet görüyor. Hamsinin arasına istavrit karıştığında eskiler hamsinin kaybolacağını söylerdi. Hamsi büyüyor, istavritle karışınca da yavaş yavaş yok olur” şeklinde konuştu.
‘Hamsi İri’
Sezonun sonuna gelindiğini belirten balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Balık tezgahlarında durum gayet iyi. Bu sezon palamut bolca avlandı ve sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Hamsi oldukça iri. Kar suyuyla beslenen balıklar her zaman daha yağlı ve lezzetli olur. Hamsi de kar suyunu almış durumda. Vatandaşlar genellikle hamsi, istavrit, mezgit ve palamut gibi balıkları tüketiyorlar” şeklinde konuştu.
‘Fiyatlar Uygun’
Müşteri İlkay Mataracı, “Burada misafirim, İzmir’den geldim. Balık fiyatları burada daha uygun. İstavrit, mezgit ve hamsi karışık almayı tercih ettim. Umarım lezzetlidir, deneyeceğiz” dedi.