Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul depremi sonrası yeni ev arayışları ve fahiş fiyat artışları

İstanbul’da yaşanan depremler sonrası vatandaşlar arasında büyük bir panik hakim. Kimi vatandaşlar oturdukları evlerin güvenli olmadığı endişesiyle yeni ve depreme dayanıklı ev arayışına girdi. Diğer yandan, bazı vatandaşlar yaşadıkları paniği atlatmak için şehir dışındaki yakınlarına gitmek için harekete geçti.

Durumun bu şekilde olmasıyla birlikte, süreçten faydalanmak isteyen bazı fırsatçılar, fiyatlarda fahiş artışlar yapmaya başladı. Tüketicilerden gelen şikayetler üzerine konuşan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, durumu anlattı ve fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.

Depremler sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, “Deprem sonrası özellikle yeni yapılmış binalarda, zemin olarak daha sağlam yerlerde ev ve kiralık fiyatlarında fahiş artış olduğuna dair şikayetler aldık. Bunlar kesinlikle deprem fırsatçılığıdır. Piyasada talebin artmasına bağlı olarak makul fiyat artışı olabilir ancak bu durumu kötüye kullanarak yüksek fiyat artışı yapanlara asla izin verilmemeli” dedi.

Ticaret Bakanlığından sıkı denetim istediklerini belirten Küçük, “Emlakçılar Odası, Ticaret Odası gibi kuruluşların da bu konuda makul fiyat politikalarına destek olması ve kötü niyetli uygulamalara engel olması gerekir” dedi.

Tüketicilere bilinçli olma çağrısı

Küçük, tüketicilere bilinçli olmaları çağrısında bulunarak, “Panik havasına kapılmadan hareket etmeliyiz. Sağlam binalarda oturmak istesek de kötü niyetli satıcılara kanmamalıyız” dedi. Daha temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Küçük, piyasaların dengelenmesini beklemekte yarar olduğunu belirtti.

Küçük, “Eğer fahiş fiyat artışı yapan emlakçılar varsa bunları bildirmeli ve şikayet etmeliyiz. Bu bilgiyle Ticaret Bakanlığına ve meslek odalarına başvurarak gereken adımların atılmasını sağlamalıyız” dedi.

GSM operatörlerine çağrı

Fahiş fiyatlarla ilgili uyarılarda bulunan Küçük, “Otobüs biletlerinde ve konut fiyatlarında ciddi artışlar var. Ancak diğer ürünlerde şikayet almıyoruz. Vatandaşların GSM operatörlerine ilişkin şikayetleri var. Operatörlerin iletişimi kesilmemesi için yatırım yapmalarını istiyoruz. Vatandaşların da paniklememesi, internet tabanlı uygulamaları tercih etmeleri önemli” dedi.

Related Posts

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir