Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

AFAD, Marmara Denizi’nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldiğini Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara içinden geçen segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Silivri açıklarında gerçekleşen depremin ardından birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremlerin artmasıyla birlikte deprem sigortalarına olan ilgi yeniden arttı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bile birçok ev hala Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip değil.

DOĞAL AFET SİGORTALAR KURUMU: İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortalılık Oranı Yüzde 62

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 62 ve yaşayan poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon seviyesinde bulunuyor.

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 56 iken, İstanbul’un yüzde 62’lik sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üstünde bulunuyor.

İstanbul’da sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen hala her 10 evden 4’ünün deprem sigortasına sahip olmaması dikkat çekiyor.

Marmara Bölgesi’nde sigortalılık oranı yüzde 64 ile birinci sırada yer alıyor. En düşük sigortalılık ise yüzde 45 ile Karadeniz Bölgesi’nde görülüyor.

DASK Hattı Ile Hasar İhbarları Kolayca Yapılabilir

Depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar, DASK’ın “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak veya “www.dask.gov.tr” adresinden ve e-Devlet Kapısı’ndan hasar ihbarlarını iletebilirler.

Devlet garantisi altında sunulan DASK, konutları depreme ve deprem kaynaklı diğer afetlere karşı koruma altına alıyor.

27 Eylül 2000’den bu yana yürürlükte olan Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, toplumda sigorta bilincini artırmak için kurum ve sigorta şirketleri tarafından sürdürülmektedir.

Related Posts

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir